Posts

Showing posts from 2012

takut eeeeee~~~~~

menjak-mejak ni saya menjadi 'ketakutan'...fobia...banyak yang saya fobia kan....bila saya drive dan berhenti tika lampu memberi isyarat merah, oh jiwa saya berdebar kalo sekiranya saya melihat ada muda-muda naik motor, pastinya saya takut dorang hampiri kereta saya, berhenti di sebelah tingkap, dan pecahkan tingkap...siang hari boleh berlaku dengan bebas, apatah lagi malam!!

sekarang kalo nak drive, saya prefer letak beg tangan dalam bonet kereta or letak bawah kerusi , xpun saya tudung dengan kain apa-apa. lagipula saya belum tinted lagi cermin kereta, lagi bahaya untuk saya yang balik malam sokmo....saya selalu kerja dan balik lewat...

life single katakan...sebelum berkahwin...ni lah life saya...kerja...
kalo dulu saya balik lewat pagi pun xpe, saya x risau...sekarang macam2 yang saya fikirkan...dah la tinggal rumah apartment...walaupun ada guard, tidak menjamin keselamatan saya seorang gadis...
naik lift paling takut...haha...takut hantu....ahahaha....ngek betul la...kalo …

semalam punya rasa

Assalamualaikum....

hari ini perasaan saya lain macam ckit, macam2 ada...seperti 'asing' sekitar....dan saya uzlah biar sekejap minit untuk tenangkan daya otak menahan tabir luar menolak masuk terkam segala dalam dan saya amat perasan saya agak emosi seminggu dua ni, maybe penat menanggung bala keja kot...tapi pujuk diri yok syabar dan syeyum hey si manis...
saya masih di ofis, amik ruang waktu menekan abjad a-z secara rawak menjadi patah kata supaya mudah sama2 kita faham apa sampaian saya disini...
layan lagu lama-lama....tembak tepat jiwa ini...aduh....aduhai...
saat ini juga otak mengejut hala mengingat sesuatu kebelakang, ~flash back~....ada amarah dalam diri, ada dendam rasa, tapi hati alhamdulilah mudah dipujuk waras beristighfar...tapi apa pun cerita batin saya hanya disini...
ini kisah yang ketahuan saja....cerita Melayu....gempak publisti, formulanya bestari..bestari ker? tapi kerja hampeh...tapi tidak semua cerita Melayu buruk-buruk...ada yang bagus-bagus...mestinya a…

ala lex luu..minum kopi lu....

lagi 3-4 bulan my big day...tapi apa pun x decide betul2 lagi....actually saya pening....hehehe...g kedai pengantin 2 jam pun x leh nak decided yang mcm ne...=) tapi this week mmg kna decide dah.

ala lex la luuuuuuu.....=)

ok saya dah select warna pilihan untuk majlis backwosh a.k.a majlis resepsi....

1) peach pink or pink or pink belacan...
warna pink je pun dah tiga warna macam2...mana mata x penna...

2) untuk majlis bertandang warna biru / turrquoise blue tiffany

3)akad nikah - warna putih ( yang ni saya nak design simple je)

actually mau design baru tiga2 baju ni...tapi Mr Imam x setuju...so mungkin saya design satu jer, lagipun pihak butik nak sponsor untuk baju nikah...tapi saya memberat nak tempah baju nikah dan bertandang....kalo saya usulkan pada Mr Imam pun of course Mr Imam lamaaaa nak bagi kelulusan dan kepastian...Mr Imam bukan x mampu tapi nak ajar saya kawal blanjawan n trusnya berjimat...ye la tu....=)

tudung saya ada pilihan sendiri, tempah khas untuk bersanding dan b…

jaga lah kuku...jagalah kuku...jangan sampai bau kuku kaki..lalala...

hari ini saya cuti, off day...jadi apa yang saya buat je untuk sepanjang isnin ni???...saya kemas bilik, rumah, amik baju kat dobi, basuh keta, dan sempat jugak laaaaa buat pedicure kat mid valley...
pergi midvalley sorang2 jeee....saya buat la pedicure include buffing...suka bila ada orang belai kaki saya....=)
tunang saya hanya tahu dari jauh =)
tapi hati dia kuat risau jugak bila dia tahu saya sorang2...sebab tu saya balik awal...saya x nak dia risau... =)
pasal penjagaan dan kebersihan diri ni saya titik beratkan sangat laa....kaki kuku meski nampak kecil mendanya tapi kena laaa jaga, 
nanti mak mertua tgk..."aloh laaa natu aku...kuku kaki hitam nyeeeee.....nak make nasi pun x lalu...."
muka comel tapi kuku kaki x jaga....apa celop?saya pernah jumpa orang yang kuku kakinya x jaga tau...=(
=)
bahagian yang paling sonok nya....masa kaki saya di belai, kuku kaki di potong, digunting serbihan tepi2..di massage di betis dan kaki...erm...kurang tekanan saya....saya amik pakej …

jangan nak jadi sibuk sangat baizura....

rasa macam orang yang paling berguna bila hectic...banyak hal yang kena in-charge, dah biasa dengar pekik2, laung2 dalam suasana keja ni, tension datang dan pergi tapiiii saya sukaaaa.....

raya tahun ni rasanya dah xboleh ejas dowh, mmg balik raya ke-7 and terpaksa beraya di dataran merdeka...hehehe...masa tu nak tito guling2 xnak bangun xpe sebab semua orng balik kg....jalan clear laa...

tapi xpelaaaa korban ckit raya tahun ni...lagipun saya cuti seminggu lebih gak...lagipula banyak hal nak kena settle...banyak lagi laaa....=)

ni saya boleh jadi perancang yang baik. ini pun Mr.Imam agree. kadang2 je dia akan menidakkan tindakan saya yang lari-lari-lari dari perancangan asal =)

sebab tu la Mr.Imam tu saya anggap sebagai mentor saya actually, orang negeri saya kata boleh wat kecek kiro laaa....tapi....berkiro banyak...serba serbi nak buat kira-kira....aiseh...)hehehe....

apa-apa pun saya xkan cuba-cuba menipu Mr.Imam saya dalam hal-hal kitaorang...xkan tipu tapi  muslihat je...hehehe..…

owhhhhhh.....itu ini lagi...

sejak lunch saya tak sentuh makanan lagi, baru siap keja, bila kerja jgn berkira, baru rasa sempurna biarpun xda yang sempurna, tetapkan fokus =)
before saya shut down my komputer, saya update laaa kjap blog ni...lepas ni terus g shah alam =)
menginap nanti di Hotel Grand Bluewave Shah alam. jangan terbangun lambat daaah laaaa... =)
nasib baik letakkan saya berdua, kalo tidak, saya xboleh titoo laaaa...sebab saya ni penakottt lebih2 lagi tempat yang saya x biasa....brutal tapi penakottt...malu seyh...saya bukan berutal tapi saya bersifat kasar =)
setakat ini apa dah saya buat untuk persiapan kahwin ni????
~ sweettty but haven't done nothing ~ huhuhu.....
hectic ckit dengan kerja tapi mungkin minggu depan, saya akan mulakan setapak dan setapak setapak setapak...starbucks?aik tiba2 sturbucks plak??....hehe...kisah starbucks ye...'bos-bos' jer minum sturbucks...saya sturmucks jer...kedai mamat....seberang jalan ofis jer...
coooooolllllll n jgn nak gelabah2...minggu depan saya…

horeee...horeee

Image
ini saya suka pun sebab warna favourite saya =)  acaner Mr Imam? ok x yang ni? hehehe... saya amik satu warna tangerine maxi polka dot, and waka pink...xsabar nak ada dalam wardrobe =)














nak shopping =)

Image
urm....rambang mata...saja saya upload baju2 ni...saya sangat suka warna-warna macam ni...kalo Mr Imam tertengok gak, faham2 laaa ye =) hehehehe.....

saya nak banyak3 helai tapi Mr Imam suruh beli satu je dulu. satu je? = (

saya dah cakap nanti xpayah beli almari, jadikan bilik dah la ganti wardrobe, pahtu design la santek2...rasanya design2 wardrobe pun termasuk dalam kepakaran Mr. Imam gak laa kot =) hehe









saya x boleh menjadi menteri kewangan =) tapi saya still boleh menyimpan lagi =)




















ish...apa lagi...

lunch time ~ saya x keluar makan, hanya makan snek...malas nak keluar...tapi sebenarnya badan tengah mengelembung pon haa...hehe...

"hanya 55 kg je k"...kata Mr.Imam..hahaha...badan saya kalo pernah naik pun hanya 60kg jeee...hehe...

sebenarnya Mr Imam tu xnak bagi saya TERover size dari dia sebab dia rasa dia je yang perlu over size...jeles kot tgk berat badan saya lebih ckit dari dia...hehehe....

tapi my boss panggil dia "abang badan tough"...saya tergelak2 laaa, kalo tgh makan nasi boleh tersembur...habis lah ayu nye bila saya gelak....tough ke??

hari ini macam biasa rutin saya bekerja di stesen tv ni, ada beberapa content yang saya perlu jaga dan mungkin penat ckit minggu ni sebab krew-krew akan bersiaran di luar, this time di masjid shah alam....

jom kita memeriahkan cinta masjid ini di Masjid Shah Alam =)

tapi dalam cbuk tu, banyak kali juga panggilan di tebuk...panggilan dari Mr Imam...=)

dia rindu saya ke??? =)

moga cinta ini dipalit rahmat Ilahi =)






Assalamualaikum.... =)

Giler lama saya x update blog, xnyempat plak walhal dulu-dulu ni hobi saya, erm...pagi suda sekarang, mata x mau titooo laaa...xpelaaa layan blog dulu, saya re-read old post, rindu gamit hati zaman ago-go dulu, ~tetiba dalam ingatan ~ opsss saya kena ediit the whole blog ni, kasi lawe-lawe come-come ckit...

wah, upanya saya suda jadi orang besar....dulu kecil-kecil aje...hingus pun bersepah...hehe...
banyak menda yang berubah dalam 6-5 bulan ini....
Insyaallah wife wanna be pada seseorang nanti....saya x kenal Mr Imam...saya xsangka dia Mr Imam saya....
Mula kenal kerana cadangan abah mau saya kenal-kenal dulu dengan Mr Imam , saya menurut kata...menjaga hati abah...=) 
mula sapa dalam sms, dari hati memberat asalnya, lama-lama jiwa saya jadi ringan berkawan dengan Mr Imam...
jatuh hati senyap2 pada Mr Imam....=) oh berkat restu orang tua barangkali =)
saya mencari redha orang tua, supaya Tuhan juga meredhai saya =)
maybe ada banyk sama rata antara saya dan Mr Imam...xpun sebab dia da…