Posts

Showing posts from July, 2012

takut eeeeee~~~~~

menjak-mejak ni saya menjadi 'ketakutan'...fobia...banyak yang saya fobia kan....bila saya drive dan berhenti tika lampu memberi isyarat merah, oh jiwa saya berdebar kalo sekiranya saya melihat ada muda-muda naik motor, pastinya saya takut dorang hampiri kereta saya, berhenti di sebelah tingkap, dan pecahkan tingkap...siang hari boleh berlaku dengan bebas, apatah lagi malam!!

sekarang kalo nak drive, saya prefer letak beg tangan dalam bonet kereta or letak bawah kerusi , xpun saya tudung dengan kain apa-apa. lagipula saya belum tinted lagi cermin kereta, lagi bahaya untuk saya yang balik malam sokmo....saya selalu kerja dan balik lewat...

life single katakan...sebelum berkahwin...ni lah life saya...kerja...
kalo dulu saya balik lewat pagi pun xpe, saya x risau...sekarang macam2 yang saya fikirkan...dah la tinggal rumah apartment...walaupun ada guard, tidak menjamin keselamatan saya seorang gadis...
naik lift paling takut...haha...takut hantu....ahahaha....ngek betul la...kalo …

semalam punya rasa

Assalamualaikum....

hari ini perasaan saya lain macam ckit, macam2 ada...seperti 'asing' sekitar....dan saya uzlah biar sekejap minit untuk tenangkan daya otak menahan tabir luar menolak masuk terkam segala dalam dan saya amat perasan saya agak emosi seminggu dua ni, maybe penat menanggung bala keja kot...tapi pujuk diri yok syabar dan syeyum hey si manis...
saya masih di ofis, amik ruang waktu menekan abjad a-z secara rawak menjadi patah kata supaya mudah sama2 kita faham apa sampaian saya disini...
layan lagu lama-lama....tembak tepat jiwa ini...aduh....aduhai...
saat ini juga otak mengejut hala mengingat sesuatu kebelakang, ~flash back~....ada amarah dalam diri, ada dendam rasa, tapi hati alhamdulilah mudah dipujuk waras beristighfar...tapi apa pun cerita batin saya hanya disini...
ini kisah yang ketahuan saja....cerita Melayu....gempak publisti, formulanya bestari..bestari ker? tapi kerja hampeh...tapi tidak semua cerita Melayu buruk-buruk...ada yang bagus-bagus...mestinya a…