Tuesday, June 26, 2012

ala lex luu..minum kopi lu....

lagi 3-4 bulan my big day...tapi apa pun x decide betul2 lagi....actually saya pening....hehehe...g kedai pengantin 2 jam pun x leh nak decided yang mcm ne...=) tapi this week mmg kna decide dah.

ala lex la luuuuuuu.....=)

ok saya dah select warna pilihan untuk majlis backwosh a.k.a majlis resepsi....

1) peach pink or pink or pink belacan...
warna pink je pun dah tiga warna macam2...mana mata x penna...

2) untuk majlis bertandang warna biru / turrquoise blue tiffany

3)akad nikah - warna putih ( yang ni saya nak design simple je)

actually mau design baru tiga2 baju ni...tapi Mr Imam x setuju...so mungkin saya design satu jer, lagipun pihak butik nak sponsor untuk baju nikah...tapi saya memberat nak tempah baju nikah dan bertandang....kalo saya usulkan pada Mr Imam pun of course Mr Imam lamaaaa nak bagi kelulusan dan kepastian...Mr Imam bukan x mampu tapi nak ajar saya kawal blanjawan n trusnya berjimat...ye la tu....=)

tudung saya ada pilihan sendiri, tempah khas untuk bersanding dan bertandang...tapi kalo Mr Imam tahu la kan confirm x setuju jugak ni....heehehe =) Ala la tok Mr Imam jangan saman...sekali je kan....=)

banyak hal yang saya perlu consider, saya x boleh pk diri saya sorang jer, ada saya untuk support Mr Imam bukan membebankan dia....ada saya untuk fikirkan family nya juga...

cuma kalo menda keperluan untuk saya macam tudung yang saya tergila2 kan sangat tu, apa salahnya saya labur duit sendiri..Mr Imam tu bukan penaja saya...=)

pe pun yang penting kehidupan selepas ada rumah dan tangga tu, kena cari erti disebalik sebuah perkahwinan...tiba2 plak kome rasa jadi mature...hahaha....=) ( oh tangan ke bahu mata keatas)

saya dah matang sekarang =) haa???ayo yo.....rindu dengan dia....huhuhu....











Monday, June 25, 2012

jaga lah kuku...jagalah kuku...jangan sampai bau kuku kaki..lalala...

hari ini saya cuti, off day...jadi apa yang saya buat je untuk sepanjang isnin ni???...saya kemas bilik, rumah, amik baju kat dobi, basuh keta, dan sempat jugak laaaaa buat pedicure kat mid valley...

pergi midvalley sorang2 jeee....saya buat la pedicure include buffing...suka bila ada orang belai kaki saya....=)

tunang saya hanya tahu dari jauh =)

tapi hati dia kuat risau jugak bila dia tahu saya sorang2...sebab tu saya balik awal...saya x nak dia risau... =)

pasal penjagaan dan kebersihan diri ni saya titik beratkan sangat laa....kaki kuku meski nampak kecil mendanya tapi kena laaa jaga, 

nanti mak mertua tgk..."aloh laaa natu aku...kuku kaki hitam nyeeeee.....nak make nasi pun x lalu...."

muka comel tapi kuku kaki x jaga....apa celop?saya pernah jumpa orang yang kuku kakinya x jaga tau...=(

=)

bahagian yang paling sonok nya....masa kaki saya di belai, kuku kaki di potong, digunting serbihan tepi2..di massage di betis dan kaki...erm...kurang tekanan saya....saya amik pakej promosi pedicure RM 112.

saya lebih pentingkan kaki dulu dari kuku tangan...pe2 pun kita mesti jaga kebersihan =) jaga la kuku kaki sebelum dapat penyakit kuku dan bau kaki...x semestinya buat pedicure, pentingnya bagaimana kita menjaga kaki kuku.




jangan nak jadi sibuk sangat baizura....

rasa macam orang yang paling berguna bila hectic...banyak hal yang kena in-charge, dah biasa dengar pekik2, laung2 dalam suasana keja ni, tension datang dan pergi tapiiii saya sukaaaa.....

raya tahun ni rasanya dah xboleh ejas dowh, mmg balik raya ke-7 and terpaksa beraya di dataran merdeka...hehehe...masa tu nak tito guling2 xnak bangun xpe sebab semua orng balik kg....jalan clear laa...

tapi xpelaaaa korban ckit raya tahun ni...lagipun saya cuti seminggu lebih gak...lagipula banyak hal nak kena settle...banyak lagi laaa....=)

ni saya boleh jadi perancang yang baik. ini pun Mr.Imam agree. kadang2 je dia akan menidakkan tindakan saya yang lari-lari-lari dari perancangan asal =)

sebab tu la Mr.Imam tu saya anggap sebagai mentor saya actually, orang negeri saya kata boleh wat kecek kiro laaa....tapi....berkiro banyak...serba serbi nak buat kira-kira....aiseh...)hehehe....

apa-apa pun saya xkan cuba-cuba menipu Mr.Imam saya dalam hal-hal kitaorang...xkan tipu tapi  muslihat je...hehehe...

malam ni saya lambat titooo...rasa x mengantuk plak...survey2 juga hal2 kahwin...ada 80%..so kena tgu laksana jee...








Friday, June 15, 2012

owhhhhhh.....itu ini lagi...

sejak lunch saya tak sentuh makanan lagi, baru siap keja, bila kerja jgn berkira, baru rasa sempurna biarpun xda yang sempurna, tetapkan fokus =)

before saya shut down my komputer, saya update laaa kjap blog ni...lepas ni terus g shah alam =)

menginap nanti di Hotel Grand Bluewave Shah alam. jangan terbangun lambat daaah laaaa... =)

nasib baik letakkan saya berdua, kalo tidak, saya xboleh titoo laaaa...sebab saya ni penakottt lebih2 lagi tempat yang saya x biasa....brutal tapi penakottt...malu seyh...saya bukan berutal tapi saya bersifat kasar =)

setakat ini apa dah saya buat untuk persiapan kahwin ni????

~ sweettty but haven't done nothing ~ huhuhu.....

hectic ckit dengan kerja tapi mungkin minggu depan, saya akan mulakan setapak dan setapak setapak setapak...starbucks?aik tiba2 sturbucks plak??....hehe...kisah starbucks ye...'bos-bos' jer minum sturbucks...saya sturmucks jer...kedai mamat....seberang jalan ofis jer...

coooooolllllll n jgn nak gelabah2...minggu depan saya akan....
  • Pegi hospital / klinik kerajaan dlu set date for HIV test dulu. 
  • Book tarikh kursus pra - kahwin.
  • Pegi tengok baju kahwin (area kajang) dengan Mr Imam...kalo setuju terus book dulu sekali andaman.
  • Barang hantaran kena beli ckit ckit ckit....xnampak la bil tu banyak...hehehe
~ lagi....nanti saya akan fikir2kan ~

selepas raya 
  • kad kahwin both us
  • book pelamin (kelantan)
  • Kemas kemiskan menda yang patutttttt dan wajib sangat2...

MY VIOS tu nanti la duluuuu yea....nak settle satu-satu dulu, tapi kereta saya pun nak kena solek jugak...lepas kahwin laaa...Mr Imam kata nak belanja....untung lepas kahwin la gitu gak nye...ada baik jugak kahwin ni kan....hehe....Mr Imam nak belanja macam-macam itu ini begitu begini....sukanyaaaa macam cuka laa nti...hehehehe....mesti Mr Imam senyum masam manis pahit2 ni...pahit la banyak nye...hehehe....tapi apa-apa pun Mr Imam tetap manis di mata saya =) 

Dia lelaki yang kelakar, gila -gila dan romantis =) betul la cakap orang, lelaki yang muka garang macam nipon tu, selalunya punya jiwa yang lembut dan romantik. hahaha...romantik la sangat chow.... =) love him =)


Thursday, June 14, 2012

horeee...horeee

ini saya suka pun sebab warna favourite saya =) 
acaner Mr Imam? ok x yang ni? hehehe... saya amik satu warna tangerine maxi polka dot, and waka pink...xsabar nak ada dalam wardrobe =)















Wednesday, June 13, 2012

nak shopping =)


urm....rambang mata...saja saya upload baju2 ni...saya sangat suka warna-warna macam ni...kalo Mr Imam tertengok gak, faham2 laaa ye =) hehehehe.....

saya nak banyak3 helai tapi Mr Imam suruh beli satu je dulu. satu je? = (

saya dah cakap nanti xpayah beli almari, jadikan bilik dah la ganti wardrobe, pahtu design la santek2...rasanya design2 wardrobe pun termasuk dalam kepakaran Mr. Imam gak laa kot =) hehe










saya x boleh menjadi menteri kewangan =) tapi saya still boleh menyimpan lagi =)




















ish...apa lagi...

lunch time ~ saya x keluar makan, hanya makan snek...malas nak keluar...tapi sebenarnya badan tengah mengelembung pon haa...hehe...

"hanya 55 kg je k"...kata Mr.Imam..hahaha...badan saya kalo pernah naik pun hanya 60kg jeee...hehe...

sebenarnya Mr Imam tu xnak bagi saya TERover size dari dia sebab dia rasa dia je yang perlu over size...jeles kot tgk berat badan saya lebih ckit dari dia...hehehe....

tapi my boss panggil dia "abang badan tough"...saya tergelak2 laaa, kalo tgh makan nasi boleh tersembur...habis lah ayu nye bila saya gelak....tough ke??

hari ini macam biasa rutin saya bekerja di stesen tv ni, ada beberapa content yang saya perlu jaga dan mungkin penat ckit minggu ni sebab krew-krew akan bersiaran di luar, this time di masjid shah alam....

jom kita memeriahkan cinta masjid ini di Masjid Shah Alam =)

tapi dalam cbuk tu, banyak kali juga panggilan di tebuk...panggilan dari Mr Imam...=)

dia rindu saya ke??? =)

moga cinta ini dipalit rahmat Ilahi =)






Monday, June 11, 2012

Assalamualaikum.... =)

Giler lama saya x update blog, xnyempat plak walhal dulu-dulu ni hobi saya, erm...pagi suda sekarang, mata x mau titooo laaa...xpelaaa layan blog dulu, saya re-read old post, rindu gamit hati zaman ago-go dulu, ~tetiba dalam ingatan ~ opsss saya kena ediit the whole blog ni, kasi lawe-lawe come-come ckit...

wah, upanya saya suda jadi orang besar....dulu kecil-kecil aje...hingus pun bersepah...hehe...

banyak menda yang berubah dalam 6-5 bulan ini....

Insyaallah wife wanna be pada seseorang nanti....saya x kenal Mr Imam...saya xsangka dia Mr Imam saya....

Mula kenal kerana cadangan abah mau saya kenal-kenal dulu dengan Mr Imam , saya menurut kata...menjaga hati abah...=) 

mula sapa dalam sms, dari hati memberat asalnya, lama-lama jiwa saya jadi ringan berkawan dengan Mr Imam...

jatuh hati senyap2 pada Mr Imam....=) oh berkat restu orang tua barangkali =)

saya mencari redha orang tua, supaya Tuhan juga meredhai saya =)

maybe ada banyk sama rata antara saya dan Mr Imam...xpun sebab dia dah tua...opsss matang ye Mr Imam...nanti xpasal-pasal kepala kena ketuk dengan Mr Imam saya..hehehe...

Mr Imam memang seorang penyabar...sabar dengan sikap dan kelakuan saya yang "baik-baik" ni....hehe...Thanks menerima kurangnya diri saya....

saya degil tapi saya sayang Mr Imam.... =)

ada 4 bulan lagi....ribut jiwa ni...xbuat apa menda lagi neh...Mr Imam memang poyo...coollll jer...tapi skang dah mula gelabah sorang2..hehehe.....ye la...xda menda prepare pun lagi....tapi xpe Mr Imam saya memang well manage laaa katakan....dia kata, bukan saya kata...alah macam xtahu plak Mr Imam suka angkat bakul sendiri...hehehe...jangan mara ye Mr Imam =)

Saya ada buat roughly checklist, rabu ni xsabar nak tunjuk dan duduk discuss dengan Mr.Imam.... =)