rss
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites

Monday, July 16, 2012

takut eeeeee~~~~~

menjak-mejak ni saya menjadi 'ketakutan'...fobia...banyak yang saya fobia kan....bila saya drive dan berhenti tika lampu memberi isyarat merah, oh jiwa saya berdebar kalo sekiranya saya melihat ada muda-muda naik motor, pastinya saya takut dorang hampiri kereta saya, berhenti di sebelah tingkap, dan pecahkan tingkap...siang hari boleh berlaku dengan bebas, apatah lagi malam!!

sekarang kalo nak drive, saya prefer letak beg tangan dalam bonet kereta or letak bawah kerusi , xpun saya tudung dengan kain apa-apa. lagipula saya belum tinted lagi cermin kereta, lagi bahaya untuk saya yang balik malam sokmo....saya selalu kerja dan balik lewat...

life single katakan...sebelum berkahwin...ni lah life saya...kerja...

kalo dulu saya balik lewat pagi pun xpe, saya x risau...sekarang macam2 yang saya fikirkan...dah la tinggal rumah apartment...walaupun ada guard, tidak menjamin keselamatan saya seorang gadis...

naik lift paling takut...haha...takut hantu....ahahaha....ngek betul la...kalo naik lift saya akan main handphone dan tunduk je muka ke lantai...doa dalam hati cepat2 sampai tingkat 13...no tingkat paling akhir...xda tingkatan lagi...kebelakangan ni je saya baru rasa takut...sebab kawan2 dok cerita...kalo x saya coollll jer laa....

ada hantu mana hantu ada mana-mana.....hantu ni lagi takut oi....hantu rayau buat jahat kat orang....

Ya Allah mintak jauh la menda2 cm ni...

ok laaaa...saya mahu chow dulu, ada assignment pukul 2 @ petaling jaya....

tata...titi...tutu...=)


semalam punya rasa

Assalamualaikum....

hari ini perasaan saya lain macam ckit, macam2 ada...seperti 'asing' sekitar....dan saya uzlah biar sekejap minit untuk tenangkan daya otak menahan tabir luar menolak masuk terkam segala dalam dan saya amat perasan saya agak emosi seminggu dua ni, maybe penat menanggung bala keja kot...tapi pujuk diri yok syabar dan syeyum hey si manis...

saya masih di ofis, amik ruang waktu menekan abjad a-z secara rawak menjadi patah kata supaya mudah sama2 kita faham apa sampaian saya disini...

layan lagu lama-lama....tembak tepat jiwa ini...aduh....aduhai...

saat ini juga otak mengejut hala mengingat sesuatu kebelakang, ~flash back~....ada amarah dalam diri, ada dendam rasa, tapi hati alhamdulilah mudah dipujuk waras beristighfar...tapi apa pun cerita batin saya hanya disini...

ini kisah yang ketahuan saja....cerita Melayu....gempak publisti, formulanya bestari..bestari ker? tapi kerja hampeh...tapi tidak semua cerita Melayu buruk-buruk...ada yang bagus-bagus...mestinya ada...tapi yang saya tonton adalah cerita buruk Melayu.....sungguh sedar saya sendiri juga seorang melayu asli...

aduhai melayu sakitnyaaaaa....~upset~


saya tidak suka dengan fenomena sekarang, timbangan ibarat berat sebelah, dacing senget suda...namun saya tetap meletakkan positif utama, jangan sampai satu tempoh khas, saya tidak dapat menahan amarah dalam diri...dulu saya tidak pandai marah..tidak banyak tahu seni tindak balas....betul...proses belajar mematangkan diri saya, buka fikiran saya dan yang penting saya tahu mana hak saya.


saya masih coolllll sehingga masih saat ini.....kerana saya orang baik-baik berfikir.....orite..chow dulu....lama disini bahang juga!!


pesan melayu jangan suka sangat makan lemak-lemak berminyak....nanti esok naik lemak semuanya.... wawasan....oh melayang....tinggal angan-angan.....banyak menagih...


sampai sini saja...mahu saja sambung lagi, tapi saya nak alih kereta...orang jabatan sebelah bising...kata itu parking untuk jabatan dia saja....toleransi sikit pun tiada...kata islam....oh ya allah....makin lama perjalanan, makin banyak temui ragam....

Ya Allah letakkan saya dalam rahmat-MU....berlindung bawah payung rahmat-MU....saya mahu kembali pada fitrah....kerana fitrah saja laha yang dapat tenangkan diri ini....









Tuesday, June 26, 2012

ala lex luu..minum kopi lu....

lagi 3-4 bulan my big day...tapi apa pun x decide betul2 lagi....actually saya pening....hehehe...g kedai pengantin 2 jam pun x leh nak decided yang mcm ne...=) tapi this week mmg kna decide dah.

ala lex la luuuuuuu.....=)

ok saya dah select warna pilihan untuk majlis backwosh a.k.a majlis resepsi....

1) peach pink or pink or pink belacan...
warna pink je pun dah tiga warna macam2...mana mata x penna...

2) untuk majlis bertandang warna biru / turrquoise blue tiffany

3)akad nikah - warna putih ( yang ni saya nak design simple je)

actually mau design baru tiga2 baju ni...tapi Mr Imam x setuju...so mungkin saya design satu jer, lagipun pihak butik nak sponsor untuk baju nikah...tapi saya memberat nak tempah baju nikah dan bertandang....kalo saya usulkan pada Mr Imam pun of course Mr Imam lamaaaa nak bagi kelulusan dan kepastian...Mr Imam bukan x mampu tapi nak ajar saya kawal blanjawan n trusnya berjimat...ye la tu....=)

tudung saya ada pilihan sendiri, tempah khas untuk bersanding dan bertandang...tapi kalo Mr Imam tahu la kan confirm x setuju jugak ni....heehehe =) Ala la tok Mr Imam jangan saman...sekali je kan....=)

banyak hal yang saya perlu consider, saya x boleh pk diri saya sorang jer, ada saya untuk support Mr Imam bukan membebankan dia....ada saya untuk fikirkan family nya juga...

cuma kalo menda keperluan untuk saya macam tudung yang saya tergila2 kan sangat tu, apa salahnya saya labur duit sendiri..Mr Imam tu bukan penaja saya...=)

pe pun yang penting kehidupan selepas ada rumah dan tangga tu, kena cari erti disebalik sebuah perkahwinan...tiba2 plak kome rasa jadi mature...hahaha....=) ( oh tangan ke bahu mata keatas)

saya dah matang sekarang =) haa???ayo yo.....rindu dengan dia....huhuhu....











Monday, June 25, 2012

jaga lah kuku...jagalah kuku...jangan sampai bau kuku kaki..lalala...

hari ini saya cuti, off day...jadi apa yang saya buat je untuk sepanjang isnin ni???...saya kemas bilik, rumah, amik baju kat dobi, basuh keta, dan sempat jugak laaaaa buat pedicure kat mid valley...

pergi midvalley sorang2 jeee....saya buat la pedicure include buffing...suka bila ada orang belai kaki saya....=)

tunang saya hanya tahu dari jauh =)

tapi hati dia kuat risau jugak bila dia tahu saya sorang2...sebab tu saya balik awal...saya x nak dia risau... =)

pasal penjagaan dan kebersihan diri ni saya titik beratkan sangat laa....kaki kuku meski nampak kecil mendanya tapi kena laaa jaga, 

nanti mak mertua tgk..."aloh laaa natu aku...kuku kaki hitam nyeeeee.....nak make nasi pun x lalu...."

muka comel tapi kuku kaki x jaga....apa celop?saya pernah jumpa orang yang kuku kakinya x jaga tau...=(

=)

bahagian yang paling sonok nya....masa kaki saya di belai, kuku kaki di potong, digunting serbihan tepi2..di massage di betis dan kaki...erm...kurang tekanan saya....saya amik pakej promosi pedicure RM 112.

saya lebih pentingkan kaki dulu dari kuku tangan...pe2 pun kita mesti jaga kebersihan =) jaga la kuku kaki sebelum dapat penyakit kuku dan bau kaki...x semestinya buat pedicure, pentingnya bagaimana kita menjaga kaki kuku.




jangan nak jadi sibuk sangat baizura....

rasa macam orang yang paling berguna bila hectic...banyak hal yang kena in-charge, dah biasa dengar pekik2, laung2 dalam suasana keja ni, tension datang dan pergi tapiiii saya sukaaaa.....

raya tahun ni rasanya dah xboleh ejas dowh, mmg balik raya ke-7 and terpaksa beraya di dataran merdeka...hehehe...masa tu nak tito guling2 xnak bangun xpe sebab semua orng balik kg....jalan clear laa...

tapi xpelaaaa korban ckit raya tahun ni...lagipun saya cuti seminggu lebih gak...lagipula banyak hal nak kena settle...banyak lagi laaa....=)

ni saya boleh jadi perancang yang baik. ini pun Mr.Imam agree. kadang2 je dia akan menidakkan tindakan saya yang lari-lari-lari dari perancangan asal =)

sebab tu la Mr.Imam tu saya anggap sebagai mentor saya actually, orang negeri saya kata boleh wat kecek kiro laaa....tapi....berkiro banyak...serba serbi nak buat kira-kira....aiseh...)hehehe....

apa-apa pun saya xkan cuba-cuba menipu Mr.Imam saya dalam hal-hal kitaorang...xkan tipu tapi  muslihat je...hehehe...

malam ni saya lambat titooo...rasa x mengantuk plak...survey2 juga hal2 kahwin...ada 80%..so kena tgu laksana jee...








Friday, June 15, 2012

owhhhhhh.....itu ini lagi...

sejak lunch saya tak sentuh makanan lagi, baru siap keja, bila kerja jgn berkira, baru rasa sempurna biarpun xda yang sempurna, tetapkan fokus =)

before saya shut down my komputer, saya update laaa kjap blog ni...lepas ni terus g shah alam =)

menginap nanti di Hotel Grand Bluewave Shah alam. jangan terbangun lambat daaah laaaa... =)

nasib baik letakkan saya berdua, kalo tidak, saya xboleh titoo laaaa...sebab saya ni penakottt lebih2 lagi tempat yang saya x biasa....brutal tapi penakottt...malu seyh...saya bukan berutal tapi saya bersifat kasar =)

setakat ini apa dah saya buat untuk persiapan kahwin ni????

~ sweettty but haven't done nothing ~ huhuhu.....

hectic ckit dengan kerja tapi mungkin minggu depan, saya akan mulakan setapak dan setapak setapak setapak...starbucks?aik tiba2 sturbucks plak??....hehe...kisah starbucks ye...'bos-bos' jer minum sturbucks...saya sturmucks jer...kedai mamat....seberang jalan ofis jer...

coooooolllllll n jgn nak gelabah2...minggu depan saya akan....
  • Pegi hospital / klinik kerajaan dlu set date for HIV test dulu. 
  • Book tarikh kursus pra - kahwin.
  • Pegi tengok baju kahwin (area kajang) dengan Mr Imam...kalo setuju terus book dulu sekali andaman.
  • Barang hantaran kena beli ckit ckit ckit....xnampak la bil tu banyak...hehehe
~ lagi....nanti saya akan fikir2kan ~

selepas raya 
  • kad kahwin both us
  • book pelamin (kelantan)
  • Kemas kemiskan menda yang patutttttt dan wajib sangat2...

MY VIOS tu nanti la duluuuu yea....nak settle satu-satu dulu, tapi kereta saya pun nak kena solek jugak...lepas kahwin laaa...Mr Imam kata nak belanja....untung lepas kahwin la gitu gak nye...ada baik jugak kahwin ni kan....hehe....Mr Imam nak belanja macam-macam itu ini begitu begini....sukanyaaaa macam cuka laa nti...hehehehe....mesti Mr Imam senyum masam manis pahit2 ni...pahit la banyak nye...hehehe....tapi apa-apa pun Mr Imam tetap manis di mata saya =) 

Dia lelaki yang kelakar, gila -gila dan romantis =) betul la cakap orang, lelaki yang muka garang macam nipon tu, selalunya punya jiwa yang lembut dan romantik. hahaha...romantik la sangat chow.... =) love him =)


Thursday, June 14, 2012

horeee...horeee

ini saya suka pun sebab warna favourite saya =) 
acaner Mr Imam? ok x yang ni? hehehe... saya amik satu warna tangerine maxi polka dot, and waka pink...xsabar nak ada dalam wardrobe =)