Posts

Showing posts from April, 2010

fuzzy..., lazy...., crazy.....?

Lagi tinggal 3 paper...tadi baru lepas paper keusahawanan...lusa balaghah, tulak news n feature writing...gap seminggu, then subj research method...n blh balik kg....dh lama xbalik, rindu tahap cipan kat famili aku.

mula2 awal sem la kan agak "fuzzy"nak masuk kelas...terselit juga semangat yang membara...cuti sem yang lama begitu terkesan...!kira budak yang bagus jugak lah sbb ada attitude macm tu...tapi...lorr,alamak ingat panas memanjang lepas musim tengkujuh...tapi rupanya lain dari yang selalu disangkakan...hujan tetap akan menyiram bumi...dugaan..sebab kat tengah2 pengajian tu....setengah dari kita dah mula jadi hantu..."lazy"bermaharajalela...kelas  tak datang, ponteng memonteng sepeti makan angin...very sweet memory...assgmnt nak2 copy paste je or amik jalan shorcut jadi plagiarizer yang profesional termasuk lah TERsubmit kerja lambat...dah lewat deadline, mula lah nak buat muka posen kat lecturer.ada x yang cm ni? of course ader...

Sekarang bulan exam....ok…

~aku rebah bangun sendiri~

Title diatas tu erm..macam kata-kata motivasi lak tapi dalam entry kali ni, aku nak bercerita sikit, haha..cerita lucu kot, pelakon of course lah aku, pengarah...tiada arahan apa2 masa tu...krew pun secara implisit terlibat....prop..batu bata simen...al kisah...if i'm not mistaken...memang x salah dah...hari tu 7 hb 2010...waktu menghampiri jam 12 tengahari...imbas kembali...10mins nak masuk kul 12pm..lpas siap burn cd assgmnt stand upper,aku terus pecut motor ke kampus...motor di parkir di pusat kemudahan pelajar, berjalan macam kena kejar ngan vampires je...time aku berjalan2 tu...tiba2 la aku rasa badan aku cm superman...melayang ke hadapan...gaya cm nak tangkap kodok pun ada..xkisah la...yang penting masa tu haha...aku langsung xpandang kiri kanan depan belakang ats bawah..dah sebal sangat muka aku, mintak2 la xder sape tengok(kalo xdala kan...) goresan luka kecil yang x seberapa di lutut dan tapak tangan...geselan kecil je yang menyebabkan seluar aku koyak...beberapa saat ber…

오늘은 어떠세요? ~apa khabar hari ini ~

Salam...hari ini dengan sedikit rasa lega, pun cuaca di luar menampakkan jalur2 suram walaupun jam di notebook aku menunjukkan pukul 9:10 min...bermalas2 nak capai notebook kesayangan aku ni - bercadang menambah entry baru, kawan2 aku pun ramai yang dh balik, almaklum cuti study week skang, aku x balik, menyandang sepi disini,he..sakit rindu khas pada famili nun jauh di sana, dalam gap nanti lah aku balik - aku mesti balik! aha! 
Aku tidak merancang kemana-mana , just sitting here, in front of my laptop - pemberiaan dari abahku yang tersayang!  My Inspiration..selalu berangkai...dari penulisan yang begini, adanya faciliti laptop, punca kasih seorang abah yang bertanggungjawab menjaga kebajikan aku! thanks abah! pengorbanan tanpa mengira untung kasar bersih.
Imbas kembali sepanjang semester ini, i have done a lot of mistakes! terkadang menyesal juga, but the past is the past lah , banyak salah jugak, yang dikejar x berape nak dapat, yang terkendong pun dah hampir cicir malarat kemana, n…