Saturday, April 17, 2010

~aku rebah bangun sendiri~

Title diatas tu erm..macam kata-kata motivasi lak tapi dalam entry kali ni, aku nak bercerita sikit, haha..cerita lucu kot, pelakon of course lah aku, pengarah...tiada arahan apa2 masa tu...krew pun secara implisit terlibat....prop..batu bata simen...al kisah...if i'm not mistaken...memang x salah dah...hari tu 7 hb 2010...waktu menghampiri jam 12 tengahari...imbas kembali...10mins nak masuk kul 12pm..lpas siap burn cd assgmnt stand upper,aku terus pecut motor ke kampus...motor di parkir di pusat kemudahan pelajar, berjalan macam kena kejar ngan vampires je...time aku berjalan2 tu...tiba2 la aku rasa badan aku cm superman...melayang ke hadapan...gaya cm nak tangkap kodok pun ada..xkisah la...yang penting masa tu haha...aku langsung xpandang kiri kanan depan belakang ats bawah..dah sebal sangat muka aku, mintak2 la xder sape tengok(kalo xdala kan...) goresan luka kecil yang x seberapa di lutut dan tapak tangan...geselan kecil je yang menyebabkan seluar aku koyak...beberapa saat bersipuh sopan aku kat lantai( merenung seketika sambil berkata : betul ke aku ni?harap2 tidak....tapi tdk mungkin kerana mmg akulah yang jatuh tersungkur...). Ada sorang budak ppn nampak aku then cepat2 meluru dtg. Aku kenal, junior aku...aku agak dari reaksi mukanya cm nak tergelak tapi cover la ngan wat muka simpati...ala rileks ar..sape yang x gelak, aku sendiri pun senyum sorang2, yela xder angin ribut blh la plak jatuh dakap tanah...aku gagahi juga bangun sbb aku masih belum antar lagi assigmnt tuh sedangkan minitnya kul 12 sdah lpas,alamak! seluar lak koyak, blh menjejaskan aurat aku wei...dan aku xnak ar orang tgk aku cm minah rocker seluar koyak kat lutut, aduh...! tapi lega bila aku nampak seseorang yang aku kenali,budak se-kuliah aku dari program berlainan...so, aku wat muka 3 keping 5 sen, 15 sen lah....mintak si lisa tolong submitkan assgmnt aku kat lecturer. Oh legasss!! ari tu ada je keMALANGan dan mesti muncul KeBETULan2 yang melengkapkan cerita ceriti aku sebagai hambaNYA.

p/s : Jangan buat last minute keja...jgn tanggh2...siap! atar la awal kalo boleh...kalo x tengok cm aku...( ni pun aku tulis untuk diri aku sendiri...hehehe...)

2 comments:

adilahfarhah said...

ha...tau pun...ambil la sbg pengajaran cik bai oi...hehehe...sem dpan rncg wat keje awal2...ye...hehe

raudatuljannah said...

ye la...at least..ada juga kawan aku yang amik berat...pe pun thanx la

Post a Comment